دهستان من

سرزمین دین و ادب

دهستان من

سرزمین دین و ادب

دشمنان تقوا

ملاک ارزشمندی انسان‌ها نسبت به یکدیگر از منظر قرآن کریم تقواست لذا فرمود:« یا أَیُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْناکُمْ مِنْ ذَکَرٍ وَ أُنْثى‏ وَ جَعَلْناکُمْ شُعُوباً وَ قَبائِلَ لِتَعارَفُوا إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقاکُمْ إِنَّ اللَّهَ عَلیمٌ خَبیرٌ [حجرات/13] اى مردم! ما شما را از یک مرد و زن آفریدیم و شما را تیره‏‌ها و قبیله‏‌ها قرار دادیم تا یکدیگر را بشناسید (اینها ملاک امتیاز نیست،) گرامى‌‏ترین شما نزد خداوند با تقواترین شماست خداوند دانا و آگاه است!». تقوا ملکه‌ای درونی است که مانع از بروز گناه از انسان می‌شود و درجات مختلفی دارد. در انجام و ایجاد هر کار و مقوله‌ای، اوّلین قدم برای تحقّق هدف، شناخت موانع راه است. برای طیّ مسیر تحقّق تقوا در درون خود باید دشمنان این راه را به خوبی بشناسیم و نحوه تقابل با آن‌ها و قرارگرفتن در امنیّت نسبت به خطرات احتمالی را به عنوان یک مهارت در خود ایجاد کنیم تا بتوانیم به سلامت در راه تقوای الهی قدم برداریم. پرهیز از گناه، دو دشمن اصلی دارد؛ یکی شیطان و یکی نفس امّاره که در زیر به آن‌ها می‌پردازیم.
1- شیطان
2- نفس امّاره 

ادامه مطلب ...

مادری به وسعت یک دین

دینداری به رتبه و مقام و شهرت و... نیست؛ بلکه دینداری با اعمال افراد ثابت می‌شود. حضرت خدیجه سلام الله علیها به عنوان یکی از برترین بانوان عالَم، دینداری خالص بود. یکی از جنبه‌های دین‌مداری از نگاه قرآن کریم جهاد است. جهاد با جان و مال! همچنانکه می‌فرماید:« إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ الَّذینَ آمَنُوا بِاللَّهِ وَ رَسُولِهِ ثُمَّ لَمْ یَرْتابُوا وَ جاهَدُوا بِأَمْوالِهِمْ وَ أَنْفُسِهِمْ فی‏ سَبیلِ اللَّهِ أُولئِکَ هُمُ الصَّادِقُونَ [حجرات/15] مؤمنان واقعى تنها کسانى هستند که به خدا و رسولش ایمان آورده‏‌اند، سپس هرگز شکّ و تردیدى به خود راه نداده و با اموال و جان‌هاى خود در راه خدا جهاد کرده‏‌اند آن‌ها راستگویانند». اگر از این منظر به حضرت خدیجه سلام الله علیها نگاه کنیم قطعا ایشان الگویی شاخص و تمام عیار برای جهاد با اموال هستند زیرا بخشش ایشان در راه ابقاء دین اسلام بزرگ‌ترین کمک به پیامبر گرامی اسلام در راه تبلیغ بود.

در این نوشتار ویژگی‌های یک بخشش شاخص را از نظر دین اسلام با تطبیق بر زندگی حضرت خدیجه سلام الله علیها مور بررسی و دقّت قرار می‌دهیم.

ویژگی‌های بخشش الهی

1- طهارت مال
اولین اصل در انفاق و بخشش، حلال و پاک بودن کسب و درآمد است. قرآن کریم می‌فرماید:« یَأَیُّهَا الَّذِینَ ءَامَنُواْ أَنفِقُواْ مِن طَیِّبَاتِ مَا کَسَبْتُم‏ [بقره/267] اى کسانى که ایمان آورده‏‌اید! از قسمت‌هاى پاکیزه اموالى که (از طریق تجارت) به دست آورده‏‌اید انفاق کنید». 

ادامه مطلب ...

آمریکا؛ حجاب را بردار!

از ابتدای تاریخ خلقت بشر هر چه بر سر انسان آمده است به واسطه نفس اماره است. نفسی که به بدی‌ها سفارش می‌کند و این قصّه از زمانی تلخ‌تر می‌شود که شیطان نیز به همکاری با این نفس، همّت گمارد تا انسان را از اوج خلقت به زیر آورد که البتّه نخواهد توانست زیرا خالق بی‌همتا فرمود:«إِنَّ عِبَادِى لَیْسَ لَکَ عَلَیهمْ سُلْطَنٌ إِلَّا مَنِ اتَّبَعَکَ مِنَ الْغَاوِین‏ [حجر/42] که بر بندگانم تسلّط نخواهى یافت مگر گمراهانى که از تو پیروى مى‏‌کنند». 

ادامه مطلب ...

زندانی 42

بسیاری از اولیای الهی و نیز انسان‌های انقلابی دیگر در برهه‌های مختلف مبتلا به زندان شدند بعضی از آن‌ها کشته شدند و بعضی آزاد. به هر حال همه آن‌ها از جمله صابرانی هستند که در نزد خدا جایگاهی بس رفیع دارند چرا که هم او فرمود:« وَ لَنَبْلُوَنَّکُمْ بِشَیْ‏ءٍ مِنَ الْخَوْفِ وَ الْجُوعِ وَ نَقْصٍ مِنَ الْأَمْوالِ وَ الْأَنْفُسِ وَ الثَّمَراتِ وَ بَشِّرِ الصَّابِرین‏ [بقره/155] قطعاً همه شما را با چیزى از ترس، گرسنگى، و کاهش در مال‌ها و جان‌ها و میوه‌‏ها، آزمایش مى‏‌کنیم و بشارت ده به استقامت‏ کنندگان!». امّا از نوادر زندانی‌های انقلابی که توانست هدف خود را محقّق سازد رهبر کبیر انقلاب حضرت امام خمینی رحمت الله علیه بود. در این نوشته به مروری کوتاه بر قضیه زندانی شدن ایشان در سال 1342 و تحقّق هدف انقلابی خود که همان سرنگونی شاه و نیز برپایی حکومت اسلامی بود بپردازیم. 

ادامه مطلب ...

داعش؛ ابزاری اسلام‌ستیز!

پدیده‌ای خوف انگیز به نام داعش با سر و صدا و تبلیغات پردامنه از خشونت و پمپاژ هراس در دنیا! آری رونمایی یکی دیگر از چهره‌های شیطان! این بار به اسم دین هراس ایجاد می‌کنند.

اهداف دشمنان اسلام و مسلمین در رونمایی از داعش متعددند که البتّه چندین هدف اصلی آن به قرار ذیل است:

1- ترساندن بشریّت از اسلام  ادامه مطلب ...

علت حجاب ستیزی دشمن؟!

حجاب ستیزی؛ ترویج شهوت و غفلت از استعمار

واقعیّت این است که دشمنان دین اسلام سالیان متمادی با سوء استفاده از زنان، دنیا را مشغول به شهوت کرده‌اند تا بر ظلم و استعمار خود سرپوش گذارده و با خیال راحت از غفلت انسان‌ها برای سوء استفاده و حکمرانی و ظلم به آن‌ها استفاده کنند. اولین مقدمه برای سِحر شهوت و غفلت، برداشتن حجاب و پوشش از بدن زن است تا هم خود زنان هویّت اصلی خود را فراموش کنند و هم زیبایی‌های جسمی آنان، مردها را از مطالبه حقوق مسلّم خود در نزد حکومت‌ها غافل کند. قرآن کریم نیز نسبت به غفلت آفرینی شهوت‌ها این‌گونه هشدار می‌دهد:
« زُیِّنَ لِلنَّاسِ حُبُّ الشَّهَواتِ مِنَ النِّساءِ وَ الْبَنینَ وَ الْقَناطیرِ الْمُقَنْطَرَةِ مِنَ الذَّهَبِ وَ الْفِضَّةِ وَ الْخَیْلِ الْمُسَوَّمَةِ وَ الْأَنْعامِ وَ الْحَرْثِ ذلِکَ مَتاعُ الْحَیاةِ الدُّنْیا وَ اللَّهُ عِنْدَهُ حُسْنُ الْمَآب‏ [آل‌عمران/13] محبّت امور مادى، از زنان و فرزندان و اموال هنگفت از طلا و نقره و اسب‌هاى ممتاز و چهارپایان و زراعت، در نظر مردم جلوه داده شده است (تا در پرتو آن، آزمایش و تربیت شوند ولى) اینها (در صورتى که هدف نهایى آدمى را تشکیل دهند،) سرمایه زندگى پست (مادّى) است و سرانجام نیک (و زندگىِ والا و جاویدان)، نزد خداست». 

ادامه مطلب ...

مقابله با تهدیدات اخلاقی؛ وظیفه‌ای منتظرانه

امنیّت اجتماعی و اخلاقی وظیفه حکومت اسلامی

امنیّت یکی از لوازم جامعه فاضله و یکی از حقوق اجتماعی است. یکی از ویژگی‌های جامعه جهانی مهدوی اسلام محور، تحقّق این خصلت آرمانی در اجتماع است. قرآن کریم نیز در پی وعده حتمی خلافت و حکومت به مؤمنان صالح می‌فرماید:« وَعَدَ اللَّهُ الَّذینَ آمَنُوا مِنْکُمْ وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ لَیَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِی الْأَرْضِ کَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذینَ مِنْ قَبْلِهِمْ وَ لَیُمَکِّنَنَّ لَهُمْ دینَهُمُ الَّذِی ارْتَضى‏ لَهُمْ وَ لَیُبَدِّلَنَّهُمْ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْناً یَعْبُدُونَنی‏ لا یُشْرِکُونَ بی‏ شَیْئاً وَ مَنْ کَفَرَ بَعْدَ ذلِکَ فَأُولئِکَ هُمُ الْفاسِقُون‏ [نور/55] خداوند به کسانى از شما که ایمان آورده و کارهاى شایسته انجام داده‏‌اند وعده مى‏‌دهد که قطعاً آنان را حکمران روى زمین خواهد کرد، همان گونه که به پیشینیان آنها خلافت روى زمین را بخشید و دین و آیینى را که براى آنان پسندیده، پابرجا و ریشه‏‌دار خواهد ساخت و ترسشان را به امنیّت و آرامش مبدّل مى‏کند، آن چنان که تنها مرا مى‌پرستند و چیزى را شریک من نخواهند ساخت. و کسانى که پس از آن کافر شوند، آنها فاسقانند». حال با توجه به این آیه شریفه که در رابطه با حکومت جهانی امام زمان عجّل الله تعالی فرجه است به ویژگی امنیّت اخلاقی در زمان انتظار و وظایف فردی، اجتماعی و حکومتی منتظران در این باره می‌پردازیم. 
ادامه مطلب ...

انتظار؛ یارپروری؛ کمیّت و کیفیّت!

انتظار برای ظهور امام زمان عجّل الله تعالی فرجه الشریف یعنی آماده سازی شرایط ظهور! یکی از شرایط ظهور وجود یارانی است که اهداف حکومت آرمانی موعود را محقّق سازند. در روایتی از امام علی علیه السلام فرمودند:« أَفْلَحَ مَنْ نَهَضَ بِجَنَاح‏ [1] رستگار شد آن کس که با یاران به پاخاست‏». شرط وجود یاران امام زمان علیه السلام هم از بُعد کمیّت مهم است و هم از نظر کیفیّت! باید ابتدا نظری به انواع یاران امام زمان علیه السلام بیاندازیم.

انواع یاران امام زمان علیه السلام
یاران قیام جهانی موعود آخر الزمان حضرت مهدی علیه السلام به سه دسته تقسیم می‌شوند: 

ادامه مطلب ...

جنگ فرهنگی آخرالزمان

اهمیّت سلاح فرهنگ در فراز و نشیب‌های آخرالزمان
جنگ فرهنگی جنگی جهانی است. وقتی به آمار کشته‌های فراوان جنگ آخرالزمان نظر می‌کنیم این نگرانی ایجاد می‌شود که نکند بیداری اتّفاق نیفتد یا دیر باشد!؟ در روایتی امام باقر علیه السلام خطاب به جابر بن یزید جعفی چنین می‌فرماید:«  یَمُرُّ جَیْشُهُ بِقِرْقِیسِیَاءَ فَیَقْتَتِلُونَ بِهَا فَیُقْتَلُ بِهَا مِنَ الْجَبَّارِینَ مِائَةُ أَلْف‏‏[1] سپاهیان او (سفیانی) به قرقیسیا گذر کنند و در آنجا به جنگ پردازند و صد هزار تن از ستمکاران در آنجا کشته شوند». این‌که چرا لشکر سفیانی تا این اندازه نیرو و نفرات دارد همه و همه ناشی از تأثیرات فرهنگی جناح کفر- شیطان بزرگ - بر مردم آخرالزمان است وگرنه فطرت و طینت همه بشر طبق خلقت خدادادی، پاک و حق‌گرا آفریده شده است. قرآن کریم می‌فرماید:«فَأَقِمْ وَجْهَکَ لِلدِّینِ حَنیفاً فِطْرَتَ اللَّهِ الَّتی‏ فَطَرَ النَّاسَ عَلَیْها لا تَبْدیلَ لِخَلْقِ اللَّهِ ذلِکَ الدِّینُ الْقَیِّمُ وَ لکِنَّ أَکْثَرَ النَّاسِ لا یَعْلَمُون‏ [روم/30] پس روى خود را متوجّه آیین خالص پروردگار کن! این فطرتى است که خداوند، انسان‌ها را بر آن آفریده دگرگونى در آفرینش الهى نیست این است آیین استوار ولى اکثر مردم نمى‏‌دانند!». در این میان جذّابیّت‌های ساختگی رسانه‌ها در آخرالزمان بسیاری از مردم دنیاطلب را پیرو کفر و ظلم می‌سازد و آن‌ها به خیال نابودی دین به جنگ با حق راهی می‌شوند.

هوای مسموم فرهنگی! 

ادامه مطلب ...