دهستان من

سرزمین دین و ادب

دهستان من

سرزمین دین و ادب

وردنجان

وردنجان

وردنجان یکی از شهرهای بخش بن در شهرستان شهرکرد استان چهارمحال و بختیاری است. این شهر بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۰ دارای جمعیتی در حدود ۷۱۴۷ نفر بوده‌است.[۱][۲]. مردم این شهر مسلمان شیعه بوده و به زبان فارسی صحبت می‌نمایند.پیش شماره تلفنی این شهر۰۳۸۲۳۸۴می باشد. این شهر به مهد شهیدان معروف است ودر زمانی که روستا بود بیشترین تعداد شهدا رادرمیان روستاهای ایران داشت.

فاصله وردنجان تا شهرکرد حدود ۱۷ کیلومتر است و بین دو شهر بن و نافچ جای دارد. ارتفاع متوسط وردنجان از سطح دریا ۲۱۵۰ متر است. این شهر از توابع شهرستان بن بوده و روستاهای چویین ، تومانک، ورعبدالله وکرسنک از توابع آن می باشند شهرداری این شهر در تاریخ۲۴/۱/۱۳۹۱افتتاح شد و شهردار این شهر جناب اقای ذوالفقار یوسفی می باشد. [۳] این شهر یکی از شهرهایی است که نسبت به جمعیت خود بیشتر روحانی را در خود جای داده گفته میشود بالغ بر 200 نفر روحانی دارد. اکثر پیران این شهر قران را به خوبی می خواندند . از قدیم مکتب خانه در این محل که هنوز روستایی بیش نبود برپا بود . مکتب خانه ها که عموما قاریان قران فعلی و در گذشته از ان جا پاگرفته اند توسط روحانیان مکتبی سرشناس همچون ملانظر علی ثرائی و فرزندان مرحومش(شیخ هیبت الله و شیخ کرامت الله ) اداره می شد . این روحانیان که به ملا مکتبی مشهور بوده اند نقش به سزایی در فرهنگ و اداب و رسوم دینی شهر داشته اند. پیران شهر هنوز وقتی نام انها برده می شود احترامشان می کنند . این روحانیان (ملای مکتبی ها) از روش خاصی برای اموزش قران استفاده می کردند که منحصر به فرد بوده . این سبک در حال منسوخ شدن است . روش های نوین قران اموزی کم کم جایش را در بین مردم باز کرده است. به نمونه ای از نحوه ی تدریس قران در زیر توجه کنید :

برای خواندن کلمه ی الحمد لله چنین می گفتند:

الف و لام زبر "ال" ح و میم زبر "حم" الحم . دال پیش دو = الحمد .لام ،زیر ل . لام ، الف "لا" للا . ه ،زیر ه لله ...

و به همین شکل به اموزش روخوانی قران می پرداختند . در مکتب خانه ها از سنین کودکی تا جوانان بالای ۲۰ سال حضور داشتند . ملا کرامت الله ثرائی اخرین بازمانده ی ملا مکتبی ها از خاندان ملا نظر بود که در سال ۱۳۶۶ در سن ۵۸ سالگی مرحوم شد. از دیگر بزرگان این شهر می توان به مرحوم عبدالرحیم جعفری اشاره کرد که عمری را در راه ترویج معارف اسلام سپری نمود . مرقد او در بین بقیه درگذشتگان از تفاوت ممتازی برخوردار است. اموزش و حفظ قران در بین خانواده های این شهر رونق فراوان دارد.


چهل دختران نام محل تفریحی است در دامنه ی کوه که با چشمه ای زلال و سرد همواره گردشگرانی را به خود جلب میکند . مشهور است که این چشمه باریک و کم اب به نسبت جمعیتی که در ان حضور میابند آبش نیز فزونی می یابد .

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد